Voorblad

Kerkdiensten

 • Kerkdienst - Ds. Kelemen
  zondag, 23 februari 2020  10:00 - 11:30

 • Kerkdienst - Ds. Borsje
  zondag, 23 februari 2020  17:00 - 18:30

Agenda

 • Cursus Bijbellezen - Avond 3 dinsdag, 25 februari 2020  20:00 - 21:00

 • Bezinningdienst woensdag, 26 februari 2020  20:00 - 21:30

Dagelijks Woord

Elke inspanning levert iets op, loze praatjes leiden enkel tot gebrek.

Laatste Nieuws

Bezinningsdienst in het Kerkje aan de Zee
Bezinningsdienst in het Kerkje aan de Zee

Ook dit jaar is er in de Lijdenstijd elke woensdag een bezinningsdienst in het Kerkje aan de Zee. In de Stille Week hopen we elke avond zo’n moment van stilte en bezinning te hebben. De meditati…

Liturgie 2 februari 2020
Liturgie 2 februari 2020

In de ochtenddienst, welke aanvangt om 10:00u, hoopt ons voor te gaan Ds. Hoekman. De schriftlezing tijdens de dienst zal zijn uit Haggaï 1v1-14. In de middagdienst, welke aanvangt om 17:00u, ho…

Liturgie 26 januari 2020
Liturgie 26 januari 2020

In de ochtenddienst welke aanvangt om 10:00u hoopt ons voor te gaan Ds. Samson. De schriftlezing tijdens deze dienst zal zijn uit Genesis 28: 10 – 17 en Mattheüs 28: 16 – 20. In de doopdienst w…

Wat te doen bij

Wat te doen bij...
Iets wijzigen
Inschrijven
Uitschrijven
Wat te doen bij...

In de kerk vinden mooie en minder mooie, maar altijd bijzondere gebeurtenissen plaats. Hier moeten vaak ook gewoon praktische zaken voor geregeld worden. Juist omdat je deze gebeurtenissen niet regelmatig bij de hand hebt, kan dat vragen oproepen. Op deze pagina wordt op een aantal van deze vragen antwoord gegeven, maar neem gerust contact op als jouw vraag hier niet tussenstaat!

Iets wijzigen

Stuur een mail naar kerkelijkbureau@hervormdegemeenteurk.nl.
Geef daarbij altijd je naam, adres, postcode, geboortedatum, en liefst een telefoonnummer of e-mailadres waarop je makkelijk te bereiken bent.
En uiteraard je vraag of verzoek, zo duidelijk mogelijk beschreven. Zoals verhuizing, verhoging of verlaging kerkelijke bijdrage, abonnement kerkblad, etc.

Inschrijven

Om lid te worden, moet je jouw doopgegevens of – als je al belijdenis gedaan hebt – je attestatie opvragen bij je huidige gemeente of kerk. Meestal worden deze gegevens dan rechtstreeks opgestuurd naar de Hervormde Gemeente. Voor advies of hulp kun je terecht bij het kerkelijk bureau.

Vanuit je huidige gemeente wordt vaak eerst een afscheidsbezoek gebracht. Eveneens zal er vanuit de Hervormde Gemeente een welkomstbezoek gebracht worden, zodra de papieren binnen zijn. Daarna wordt je binnenkomst gepubliceerd in het kerkblad en krijg je bezoek van de administratie om je bijdrage en je abonnement op het kerkblad te regelen. Houd er rekening mee dat er over het een en ander een behoorlijke tijd kan heengaan.

Als je nog bij geen enkele gemeente lid bent en de Hervormde Gemeente je eerste kerkelijke gemeente wordt, is het voldoende om je persoonlijke gegevens – naam, adres en geboortedatum – aan het kerkelijk bureau door te geven.

Uitschrijven

Om lid te worden, moet je jouw doopgegevens of – als je al belijdenis gedaan hebt – je attestatie opvragen bij je huidige gemeente of kerk. Meestal worden deze gegevens dan rechtstreeks opgestuurd naar de GKU. Voor advies of hulp kun je terecht bij het kerkelijk bureau op maandagavond tussen 19.30 uur en 20.00 uur. Ook kun je contact opnemen met je toekomstige wijkpredikant, zodat deze op de hoogte is van je beweegredenen om lid te worden van de GKU.

Vanuit je huidige gemeente wordt vaak eerst een afscheidsbezoek gebracht. Eveneens zal er vanuit de GKU een welkomstbezoek gebracht worden, zodra de papieren binnen zijn. Daarna wordt je binnenkomst gepubliceerd in het kerkblad en krijg je bezoek van de administratie om je bijdrage en je abonnement op het kerkblad te regelen. Houd er rekening mee dat er over het een en ander een behoorlijke tijd kan heengaan.

Als je nog bij geen enkele gemeente lid bent en de GKU je eerste kerkelijke gemeente wordt, is het voldoende om je persoonlijke gegevens – naam, adres en geboortedatum – aan het kerkelijk bureau door te geven.

Kerkomroep

 • Uitzending van Nederlands Hervormde Kerk De Ark op 16-02-2020 15:48 […]
 • Uitzending van Nederlands Hervormde Kerk De Ark op 16-02-2020 08:20 […]
 • Uitzending van Nederlands Hervormde Kerk De Ark op 12-02-2020 15:45 […]