Hoe gaat dat

In de kerk vinden mooie en minder mooie, maar altijd bijzondere gebeurtenissen plaats. Hier moeten vaak ook gewoon praktische zaken voor geregeld worden. Juist omdat je deze gebeurtenissen niet regelmatig bij de hand hebt, kan dat vragen oproepen. Op deze pagina wordt op een aantal van deze vragen antwoord gegeven, maar neem gerust contact op als jouw vraag hier niet tussenstaat!

Als je naar een andere gemeente overgaat of om een andere reden afscheid wilt nemen, moet dit in de ledenadministratie verwerkt worden. Hiervoor stuur je een bericht naar de scriba van de kerkenraad of kerkelijk bureau. In het bericht moeten het adres en de namen en geboortedatums staan van alle personen waar het om gaat. Vermeld indien van toepassing ook de gemeente waar de gegevens naartoe gestuurd moeten worden. Na enige tijd zal er nog een afscheidsbezoek gebracht worden vanuit onze gemeente.
Stuur een mail naar het kerkelijk bureau via kerkelijk.bureau@hervormdegemeenteurk.nl. Geef daarbij altijd je naam, adres, postcode, geboortedatum, en liefst een telefoonnummer of email adres waarop je makkelijk te bereiken bent. En uiteraard je vraag of verzoek, zo duidelijk mogelijk beschreven. Zoals verhuizing, verhoging of verlaging kerkelijke bijdrage, abonnement kerkblad, etc. Dit kan ook door onderstaand formulier in te vullen wijziging_kerkelijke_gegevens